SEMINAR:

SUDSKOMEDICINSKO VEŠTAČENJE U PRAKSI

Kec grupa vas poziva na seminar: Sudskomedicinsko veštačenje u praksi koji će se održati uživo 04.06.2022. u hotelu Palace, u Beogradu, a postoji mogućnost i praćenja online putem platforme ZOOM.
 
Učesnici seminara će imati priliku da saznaju na koji način se vrši sudskomedicinsko veštačenje u praksi, kako se utvrđuje uzrok smrti, na koji način forenzičari dolaze do saznanja da li se u određenom slučaju radi o ubistvu, zadesu ili samoubistvu, kao i da po prvi put do sada prisustvuju analizi sudskomedicinskog veštačenja u najznačajnijim slučajevima po našu javnost na kojima je predavač, Prof. dr Slobodan Savić radio, poput ubistva vojnika na Topčideru,  Zorana Đinđića i Ivana Stambolića. 

Zbog čega je sudska medicina toliko značajna?

“Najznačajnija je za uspešno i efikasno sprovođenje sudskih postupaka. Šta je najinteresantnije za sud i tužilaštvo? Po mom mišljenju to je rešavanje nejasnih smrtnih slučajeva, naročito onda kada postoje okolnosti koje pobuđuju sumnju na neko krivično delo, naročito na ubistvo. U takvim slučajevima se od specijalista sudske medicine zahteva da utvrde poreklo smrti, odnosno da li je ona prirodna (uzrokovana nekim oboljenjem) ili nasilna (uzrokovana povredama), zatim uzrok smrti, kao i vreme njenog nastupanja. Ukoliko je smrt nasilna, od nas se dalje traži da procenimo da li je u pitanju ubistvo, samoubistvo ili zades. S tim u vezi moram da naglasim da je kod utrđivanja porekla nasilne smrti obdukcioni nalaz samo jedno od dokaznih sredstava, a potpuno sagledavanje slučaja moguće je samo na osnovu sveobuhvatne analize i svih ostalih dokaza prikupljenih uviđajem na licu mesta, drugim veštačenjima, izjavama svedoka…“ – Prof. dr Slobodan Savić 

Teme na seminaru:

Samoubistvo, ubistvo i zades – definisanje pojmova, krivičnopravni aspekti i diferencijalna dijagnoza između samobistva, ubistva i zadesa

Sudskomedicinsko veštačenje u značajnim slučajevima (slučaj Topčider, ubistvo Zorana Đinđića i Ivana Stambolića)

Agenda

11:30 – 12:00h – Registracija učesnika

12.00 – 14:00h – Predavanje

14:00 – 14:30h – Kafe pauza 

14:30 – 16:30h – Predavanje 

16:30h – Pitanja i dodela sertifikata 

Za koga je ovaj seminar?

Seminar je namenjen pravnicima,  medicinarima i studentima Pravnog i Medicinskog fakulteta,  kao i svima onima koji kroz svoje zanimanje imaju ili će imati dodira sa sudskomedicinskim veštačenjem u svojoj profesiji. 

Ukoliko konstantno radite na sebi i shvatate značaj edukacije ovaj seminar je pravo mesto za vas. 

Praktična znanja i iskustva koja ćete dobiti na ovom seminaru ne mogu se pronaći u knjigama i stručnoj literaturi te imate jedinstvenu priliku da saznate sve što vas zanima o  sudskomedicinskom veštačenju od jednog od naših najpoznatijih forenzičara. 

Sertifikat

Svi učesnici koji fizički prisustvuju na seminaru sertifikat će dobiti na samom događaju, dok će učesnici koji prate online sertifikat dobiti u elektronskom formatu ili na kućnu adresu. 

Predavač:

Prof. dr Slobodan Savić, sudski veštak, zaposlen na Institutu za sudsku medicinu i profesor na Pravnom i Medicinskom fakultetu u Beogradu sa gotovo četrdeset godina iskustva u praksi. 

Celu biografiju profesora Savića možete pročitati na sajtu Pravnog fakulteta u Beogradu, koja se nalazi na ovom linku. 

POGLEDAJTE KAKO SU POLAZNICI PRETHODNOG SEMINARA OCENILI PREDAVANJE PROFESORA SAVIĆA

Gde se održava seminar?

Hotel Palace, Beograd 

Topličin Venac 23
11000 Beograd

Cena kotizacije:

UŽIVO U HOTELU PALACE

 Snižena cena:
 4.000,00 RSD – Za studente, članove loyalty kluba i nezaposlene

 Redovna cena:
 8.000,00 RSD – Za sve ostale učesnike

ONLINE

 Snižena cena:
 3.000,00 RSD – Za studente, članove loyalty kluba i nezaposlene

 Redovna cena:
 6.000,00 RSD – Za sve ostale učesnike

BROJ MESTA JE OGRANIČEN
PRIJAVITE SE NA VREME