1686469725108918

PRAVNIČKO VEČE U NIŠU:

ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

Kec grupa vas poziva na III Pravničko veče koje organizujemo u Kulturnom centru Niša 04.11.2022. od 18:00h na temu Zaštita podataka o ličnosti.

Zaštita podataka o ličnosti predstavlja zaštitu prava na privatnost kao suverenu sferu života pojedinca u kome on ima pravo da živi i razvija se bez mešanja države. 

Pravo na privatnost u najširem smislu predstavlja pravo na zaštitu od publiciteta, odnosno prava pojedinca da određene aspekte svog življenja sačuva kao privatne od drugih ljudi. 

U Srbiji je ovaj institut regulisan Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti  koji reguliše pravo na zaštitu fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodni protok takvih podataka, načela obrade, prava lica na koje se podaci odnose, obaveze rukovalaca i obrađivača podataka o ličnosti, kodeks postupanja, prenos podataka o ličnosti u druge države i međunarodne organizacije, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, pravna sredstva, odgovornost i kazne u slučaju povrede prava fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti, kao i posebni slučajevi obrade.

S obzirom na velike nedoumice i česte zloupotrebe ovog prava, Kec grupa će u saradnji sa Asocijacijom studenata jugoistočne Srbije i PraviLaw-om organizovati Pravničko veče na kojem će se pravnici u Nišu upoznati sa primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u praksi. 

Data

Šta je cilj Pravničke večeri?

Osnovni cilj Pravničke večeri je povezivanje pravnika svih zanimanja na jednom mestu gde se kroz zanimljive panele, debate, radionice i kviz upoznaju sa učesnicima i stiču nova znanja o temi koju obrađujemo. Prvo Pravničko veče smo organizovali 07.03.2022. u Novom Sadu povodom dana žena na temu Pravnice u privredi i pravosuđu, dok smo drugo Pravničko veče organizovali u junu ove godine u Beogradu na temu: Suđenje na daljinu. 

Šta dobijate na Pravnićkoj večeri?

U okviru Panel diskusije učesnici će imati priliku da čuju od panelista njihovo mišljenje o zaštiti podataka o ličnosti u praksi, mehanizmima njegove zaštite i primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. 

U prvom delu će panelisti odgovarati na pitanja moderatora, dok će u drugom delu učesnici imati mogućnost da postave pitanje panelistima. 

Na događaju ćete u okviru neformalnog druženja imati mogućnost da upoznate veliki broj advokata, sudija, tužilaca, pravnika u privredi i javnom sektoru.

Ovo je prilika da sa njima razmenite svoje iskustva, nedoumice i ostvarite saradnju koja će vam značiti bez obzira čime se bavite.

Kontakti su jedan od najznačanijih resurs u poslovanju, a na ovom događaju ćete ih steći u velikoj broju.

Ko treba da prisustvuje ovom događaju?

Događaj je namenjen svima vama koji želite da radite na sebi, stičete nove kontakte i uspostavljate saradnje. 

 Bez obzira kojom pravnom profesijom se bavite ili još uvek studirate, na ovom događaju ćete imati priliku da naučite nešto novo i upoznate veliki broj sudija, advokata, pravobranilaca, tužilaca i pravnika u javnom i privatnom sektoru.  

Ko su učesnici panela?

Katarina Mitrovski,
Zaštitnik građana grada Niša 

Tadija Mitić

Tadija Mitić,
PraviLaw
 

trisovic-naslovna-696x573

 Ivan Trišović 

šef Odseka za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti  ličnosti 

Pogledajte kako je izgledalo Pravničko veče u Beogradu

Gde i kad se održava događaj?

Pravničko veče se održava 04.11.2022. od 18:00h u Niškom kulturnom centru.

Adresa; Stanoja Buruševca bb 

              18000 Niš 

Prijavite se na vreme

 Učešće je besplatno 

Broj mesta je ogreničen. 

Prijavite se na vreme

Nakon što se prijavite poslaćemo vam potvrdu prijave.

Nakon toga dobijate kartu za ulazak na događaj. 

Napomena: Događaj je zatvoren i mogu da učestvuju samo osobe koje imaju kartu na svoje ime.