NOVOGODIŠNJI
PRAVOSUDNI KVIZ
BiH

Kec grupa vas poziva na novogodišnji pravosudni kviz BiH koji će se održati 28. 12. 2023. sa početkom od 15:00h, na kome će pravnici imati mogućnost da provere svoje znjanje iz svih 7 oblasti koje se polazu na pravosudnom ispitu. Ovaj kviz je ujedno i jedinstvena prilika da čujete pitanja koje se često ponavljaju na pravosudnom ispitu. Očekuju vas veredne nagrade  u vidu besplanih Priprema za pravosudni ispit – nivo BiH, II ciklusa Kec grupe koji počinje 05. 04. 2024.

KAKO ĆE SE REALIZOVATI KVIZ?

Kviz će se realizovati tako što će moderator pročitati pitanje, nakon čega će učesnici odgovarati na postavljeno pitanje putem četa. Onaj koji prvi odgovori tačno dobit će poen. Učesnik koji skupi najviše tačnih odgovora bit će pobjednik kviza. Osim pobjednika, nagradit ćemo i drugoplasiranog i trećeplasiranog učesnika.

OBLASTI KVIZA

  • Krivično pravo
  • Građansko pravo
  • Porodično pravo
  • Gospodarsko pravo
  • Ustavno pravo
  • Upravno pravo
  • Radno pravo

NAGRADE

Pobednik kviza

Pobednik novogodišnjeg kviza dobija BESPLATNO II ciklus priprema za pravosudni ispit – nivo BiH Kec grupe koji će se održati od 05. 04. 2024.

Drugoplasirani

Drugoplasirani učesnik novogodišnjeg kviza dobija BESPLATNO 3 Predmeta sa priprema za pravosudni ispit – nivo BiH Kec grupe u okviru II ciklusa koji će se održati od 05. 04. 2024.

Trećeplasirani

Trećeplasirani učesnik novogodišnjeg kviza dobija BESPLATNO 1 predmet sa Priprema za pravosudni ispit – nivo BiH Kec grupe u okviru II ciklusa koji će se održati od 05. 04. 2024.

O PRIPREMAMA

Kec grupa vas poziva na II ciklus Priprema za polaganje pravosudnog ispita – nivo BiH koji počinje 05.04.2024. godine.
Preko 600 polaznika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore odabralo je naše pripreme za pravosudni ispit u posljednje četiri godine, pri čemu je 92% polaznika uspješno položilo ispit. Ove pripreme obuhvataju preko 200 časova predavanja iz svih sedam oblasti koje su obuhvaćene pravosudnim ispitom, uključujući konsultacije, radionice za pisanje presuda, te stalnu podršku tokom priprema. Pravosudni ispit postaje sve važniji uslov za zapošljavanje u pravnoj profesiji, pa su ove pripreme ključne za pravnike koji traže posao.

Pripreme se održavaju online, putem platforme „Zoom“, radnim danima od 17:00 do 21:00 sati, što je prilagođeno radnim obavezama polaznika. Svi predmeti su detaljno osmišljeni, s tim da trajanje predavanja varira od pet do osam dana, u zavisnosti od obima gradiva. Predavači su iskusni sudije i profesori s više od 20 godina iskustva, koji su ujedno i ispitivači na pravosudnom ispitu. Među našim predavačima su Dr Dragoljub Reljić, Nedžida Salihović-Whalen, Dragomir Vukoje, Prof. dr Goran Marković i Tanju Hagadzić. Tokom predavanja, polaznici imaju priliku postavljati pitanja i dobivati odgovore od predavača.

Nezavisno od prethodnog znanja, svi koncepti će biti jasno prezentirani na razumljiv način, a snimci svih predavanja omogućavaju fleksibilnost u praćenju gradiva prema vlastitom rasporedu. Naše pripreme za pravosudni ispit pokrivaju svih sedam oblasti, s posebnim naglaskom na najvažnije oblasti koje ističu ispitivači. Osim toga, organizujemo radionice za pisanje presuda koje će vam pomoći da se pripremite i za pismeni dio ispita. Naše online pripreme su jednako efikasne kao i tradicionalna predavanja uživo.

Tokom i nakon predavanja, možete slobodno postavljati pitanja predavačima o gradivu. Naš pravni tim je dostupan za sva vaša pitanja vezana za pripreme i sam ispit. Također, nudimo podršku za suočavanje s psihološkim i motivacionim izazovima tokom priprema za ispit i neposredno pred polaganje. Česte su sumnje poput „Da li dovoljno dobro učim?“ ili strah od neuspjeha, ali naš tim će vam pomoći da se motivišete za učenje, steknete samopouzdanje i pristupite ispitu s vjerom u uspjeh. Razumijemo važnost vašeg nastupa na pravosudnom ispitu, stoga mu posvećujemo posebnu pažnju.

Saznajte više o Pripremama za pravosudni ispit – nivo BiH

KADA SE I KAKO KVIZ ODRŽAVA?

28. 12. 2023. od 15:00h

ONLINE