1686469725108918


KEC - PRAVNIČKO VEČE U BEOGRADU

SUĐENJE NA DALJINU

Kec grupa vas poziva na drugo Pravničko veče koje se 24. 06. 2022. od 17:00h održava u Intermexovom nautičkom klubu u Beogradu.

Na događaju ćemo se u okviru panel diskusije baviti suđenjem na daljinu, njegovim prednostima i manama i iskustvima koja smo imali tokom Covida 19 kada se po prvi put suđenje na daljinu usled epidemioloških mera pojavilo kod nas. 

Šta o suđenju na daljinu misli pravna struka?

Mišljenja struke o suđenju na daljinu su podeljena. Dok jedni smatraju da je suđenje na daljinu može povećati pristup pravdi drugi smatraju da se krše prava učesnika postupka. 

Takođe se postavlja pitanje na koji način će se suđenjem na daljinu obezbediti neposrednost i javnost suđenja

Suđenje na daljinu je deo nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku koji će stupiti na snagu u septembru ove godine. U čl. 107. ovog nacrta se navodi “ako obe stranke to zahtevaju sud će održati ročište upotrebom video konferencijske veze putem E-suda“. Ukoliko ne bude postojala saglasnost strana u vezi suđenja na daljinu sud će omogućiti strani koja zahteva učešće putem video konferencije da učestvuje na taj način na ročištu koje se održava u zgradi suda.

“U svim osnovnim sudovima u Srbiji u 2020. održano je tokom vanrednog stanja 100 suđenja okrivljenima za kršenje izolacije, to jest za krivično delo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”, putem aplikacije „Skajp”. Okrivljeni i branilac su bili u posebnoj pritvorskoj jedinici, a sudija i tužilac u sudnici. Još tri takva suđenja održana su zbog drugog krivičnog dela – nasilja u porodici“. – Politika

 

Šta je cilj Pravničke večeri?

Osnovni cilj Pravničke večeri je povezivanje pravnika svih zanimanja na jednom mestu gde se kroz zanimljive panele, debate, radionice i kviz upoznaju sa učesnicima i stiču nova znanja o temi koju obrađujemo. Prvo Pravničko veče smo organizovali 07.03.2022. u Novom Sadu povodom dana žena na temu Pravnice u privredi i pravosuđu.  
Nakon Beograda, treće Pravničko veče ćemo organizovati u septembru u Nišu, a četvrto u novembru u Kragujevcu. 

Šta dobijate na Pravnićkoj večeri?

U okviru Panel diskusije učesnici će imati priliku da čuju od panelista njihovo mišljenje o suđenju na daljinu, kakva su iskustva sa ovim načinom suđenja kod nas, a kakva su u svetu, zbog čega (n)bi bilo dobro da suđenje na daljinu postane deo našeg pravosudnog sistema. 

U prvom delu će panelisti odgovarati na pitanja moderatora, dok će u drugom delu učesnici imati mogućnost da postave pitanje panelistima. 

Na događaju ćete u okviru neformalnog druženja imati mogućnost da upoznate veliki broj advokata, sudija, tužilaca, pravnika u privredi i javnom sektoru.

Ovo je prilika da sa njima razmenite svoje iskustva, nedoumice i ostvarite saradnju koja će vam značiti bez obzira čime se bavite.

Kontakti su jedan od najznačanijih resurs u poslovanju, a na ovom događaju ćete ih steći u velikoj broju.

Učesnici Pravnične večeri će imati mogućnost da se takmiče e u Pravosudnom kvizu koji će biti koncipiran na pitanjima iz pozitivnog prava i pravne istorije.

 

Kakve nagrade možete da osvojite? 

  1. Učešće na Međunarodnom kongresu pravnika u Banskom od 13. do 17. decembra 2022. godine. 
  2. Kurs po izboru
  3. Seminar po izboru

Debatu će činiti predstavnici četiri tima od učesnika događaja od kojih će dva biti ZA, a dva PROTIV suđenja na daljinu. 
Nakon pripreme i usaglašavanja stavova debateri će imati za cilj da što kvalitetnije odbrane stavove svog tima i pridobiju simpatije publike. 

Želja nam je da se i kroz debatu sagledaju dobre i loše strane suđenja na daljinu kako bismo nakon svega izvukli dobre zaključke. 

Učešće na debati nije obavezno, ali je poželjno zbog mogućnosti upoznavanja članova tima i razvoja veštine javnog nastupa. 

Pobednički tim će dobiti vrednu nagradu. 
O tome ko je pobedio odlučiće svojim glasovima prosta većina učesnika Pravničke večeri. 

Ko treba da prisustvuje ovom događaju?

Događaj je namenjen svima vama koji želite da radite na sebi, stičete nove kontakte i uspostavljate saradnje. 

 Bez obzira kojom pravnom profesijom se bavite ili još uvek studirate, na ovom događaju ćete imati priliku da naučite nešto novo i upoznate veliki broj sudija, advokata, pravobranilaca, tužilaca i pravnika u javnom i privatnom sektoru.  

Ko su učesnici panela?

Sretko Janković, sudija Apelacionog suda u Beogradu

Ivan Duzlevski, Zamenik tužioca u Drugom OJT u Beogradu 

Srđan Aleksić, advokat iz Niša

Pogledajte kako je izgledalo prvo Pravničko veče

Gde i kad se održava događaj?

Pravničko veče se održava 24.06.2022. od 17:00h na Nautičkom klubu kompanije Intermex (splav na Savi) koji se nalazi u Bloku 45, kod okretnice, na šetalištu.

Tačna lokacija na Google maps: 
https://goo.gl/maps/FmrYmqvHDXvTDKBc9

Cena kotizacije

Redovna cena: 

 

4.000,00 din

Snižena cena

Za studente i nezaposlene

2.000,00 din

Besplatno

Za članove loyalty kluba. Više informacija o članstvu u loyalty klub Kec grupe možete pronaći ovom linku.

Za učesnike seminara: Suđenje u razumnom roku u organizaciji Kec grupe. 

Šta je uključeno u kotizaciju?

Ulaznica na događaj 

Neograničeno piće 

Ketering 

Učešće u Pravosudnom kvizu

Mogućnost učešća na debati o suđenju na daljinu. 

Poklon

Prijavite se na vreme

 

Broj mesta je ogreničen. 

Prijavite se na vreme

Nakon što se prijavite poslaćemo vam račun za plaćanje kotizacije, a ako ste član potvrdu prijave. 

Nakon toga dobijate kartu za ulazak na događaj. 

Napomena: Događaj je zatvoren i mogu da učestvuju samo osobe koje imaju kartu na svoje ime.