BROŠURA: PRAVOSUDNI
ISPIT U BiH

Polaganje pravosudnog ispita u BiH

Polaganje pravosudnog ispita predstavlja ključni korak ka ostvarenju vaše karijere u pravosuđu. U Bosni i Hercegovini, proces polaganja pravosudnog ispita organizovan je na tri nivoa – na nivou BiH, nivou Federacije Bosne i Hercegovine i nivou Republike Srpske. Svaki entitet ima svoju posebnu komisiju koja nadgleda i ocenjuje ispite, sa različitim pitanjima i kriterijumima.

Anonimna anketa

Kako bismo vam pružili najkvalitetnije i najrelevantnije informacije, sproveli smo obimnu i anonimnu anketu U kojoj je učestvovalo  115 pravnika iz cele BiH koji su položili pravosudni ispit ili ga trenutno spremaju.

Analizirajući podatke koje su ispitanici ljubazno dostavili,  sproveli smo analize i stvorili dragocene uvide koji vam mogu biti od koristi u vašoj pripremi za polaganje pravosudnog ispita. Odlučili smo da ove vredne informacije podelimo s vama putem našeg Newslettersa.

Prijavom na naš Newsletter, imaćete pristup najnovijim analizama i podacima koje smo prikupili na osnovu vaših kolega ispitanika. Sažete informacije koje ćete dobiti kroz naš Newsletter mogu vam pomoći da steknete uvid u najčešće poteškoće, strategije za uspeh, ključne oblasti koje treba obratiti pažnju i mnoge druge korisne smernice.

Šta smo analizirali?

Prijavom na naš Newsletter, dobićete pristup kompletnim analizama i rezultatima naših istraživanja. Otkrićete koji su najčešći nivoi na kojima se polaže pravosudni ispit, kako vaše kolege ocenjuju težinu ispita na različitim nivoima, koji predmeti stvaraju najviše briga kao i koji su najpopularniji izvori literature koji se koriste za pripremu za pravosudni ispit.

Još važnije, otkrićete dragocene savete i smernice koje iskusni pravnici dele s mlađim kolegama. Ti saveti će vam pomoći da se bolje pripremite, razumete ključne aspekte ispita i izgradite uspešnu strategiju za postizanje željenih rezultata.

Prijavite se na naš Newsletter i budite korak ispred ostalih u pripremi za polaganje pravosudnog ispita.