Iz čega da učim za Pravosudni ispit?

Pitanje koje muči sve kandidate koji spremaju pravosudni ispit glasi ”iz čega da učim’? Mnoge nedoumice postoje u vezi literature iz koje se sprema pravosudni ispit. Nekima je dobar ovaj, nekima je dobar onaj priručnik, neki ispitivač i/ili komisija ispituje po određenom priručniku ili po određenoj knjizi. Kad se na sve to doda nepostojanje ispitnih pitanja (najnovija su iz prošlog veka) to onda stvara konfuziju među kandidatima koji niti znaju iz čega da uče, niti znaju šta da uče.

Student in a library surrounded by piles of books

Strah od pravosudnog ispita kandidati imaju zbog toga što ne znaju šta da uče i koliko trebaju da uče da bi položili. Da biste imali samopouzdanje morate da imate znanje, a da biste imali znanje morate da znate odakle da učite? Pravosudni se polaže u Novom Sadu i Beogradu. Literatura je različita i kriterijumi ispitivača sa različiti, kako po gradovima, tako i generalno po komisijama.

Kada bi se ujednačila literatura, sa jednim priručnikom i jasno definisanim ispitnim pitanjima Pravosudni ispit ne bi bio jedan od najtežih ispita u zemlji, ako ne i najteži. Ukoliko se odlučite sami da spremate pravosudni ispit morate doći do svih informacija koje su vam bitne za polaganje, a najvažnija od svih je iz čega učiti?

Pripreme za pravosudni:

U okviru priprema za pravosudni koje organizuje Kec grupa polaznici dobijaju informacije o neophodnoj literaturi, ispitnim pitanjima koja se najčešće dobijaju i kriterijumima ispitivača. Ove informacije su izuzetno značajne prilikom spremanja pravosudnog ispita. Više informacija o pripremama Kec grupe možete saznati na: http://www.kongresniedukativnicentar.rs/pripremezapravosudni-noviciklus

Оставите одговор